Sla om je heen

Geplaatst op: 21 december 2016, door: Jos Veldhuisen
Sla om je heen

Alle wijsheid komt achteraf, ook bij de Ame-rikaanse verkiezingen van vorige maand. Zowel in de VS, als daarbuiten wist elke analist het zeker: Hilary Clinton wordt president van de Verenigde Staten. Schreeuwer Trump zou een smadelijke aftocht blazen.

Lees verder

Visie en concept

Geplaatst op: 24 november 2016, door: Jos Veldhuisen
Visie en concept

Op autoshows staan altijd de nodige conceptauto's opgesteld, waarin de ontwerper de toekomstvisie van de fabrikant weergeeft. Strak en stralend, omringd door mooie meiden worden de nieuwste modellen getoond vol gadgets en de beloofde power. Zelfs volumemerken doen dan een gooi naar de aandacht van de autoliefhebber die 't liefst een Ferrari of Porsche zou bestellen, maar dat blijft vaak een onbereikbare fantasie. Dromen mag natuurlijk.

Lees verder

Omgaan met kritiek

Geplaatst op: 22 november 2016, door: Barend Luiting
Omgaan met kritiek

In de basis kun je stellen dat overal fouten worden gemaakt. Je zou zelfs kunnen zeggen dat dat niet erg is, want je krijgt een kans om je als bedrijf te onderscheiden. 

Lees verder

Wie loopt er nu achter?

Geplaatst op: 1 november 2016, door: Jos Veldhuisen
Wie loopt er nu achter?

Een tijdje geleden was ik samen met een aantal Nederlandse automaterialengrossiers op bezoek bij de Sentury bandenfabriek (van de merken Landsail, Delinte en Mastersteel) in China. Een paar dingen vielen me op tijdens deze reis.

Lees verder

Konijn in de koplampen

Geplaatst op: 25 oktober 2016, door: Barend Luiting
Konijn in de koplampen

Van konijnen weet de gemiddelde Nederlander minimaal twee dingen: je begint met een tweetal en al snel heb je een kolonie plus ze hebben de neiging te verstijven zodra je ze in het donker voor de auto krijgt. Autobedrijven zijn net konijnen: de kolonie is inmiddels groter dan de voorraad voer en het licht dat op het autobedrijf afstormt is niet het einde van de tunnel maar een tegenligger.

Lees verder

Powerplay, met soms plek voor een Calimero

Geplaatst op: 4 oktober 2016, door: Jos Veldhuisen
Powerplay, met soms plek voor een Calimero

In de sport is powerplay een bekende uitdrukking. Vanuit de eigen kracht, veelal met een veel sterkere uitgangspositie (meer spelers in het veld of een paar maten te groot) dan je tegenstander, toren je boven de concurrentie uit. Kortom: je zet het spel naar je hand.

Lees verder

Bedrijfsopvolging

Geplaatst op: 28 september 2016, door: Barend Luiting
Bedrijfsopvolging

In een vergrijzend land zoals het onze is het opvolgings-vraagstuk aan de orde van de dag. Wie dacht dat de onderneming zijn pensioen zou worden, kan van een koude kermis thuiskomen, zeker in de periferie die als krimpregio te boek staat.

Lees verder

De helft plus één

Geplaatst op: 5 september 2016, door: Jos Veldhuisen
De helft plus één

Als de 51 procent van de bevolking de andere 49 procent tegen de muur zou zetten, zou dat een democratische beslissing zijn. Tenminste, dat schijnt Ruud Lubbers ooit gezegd te hebben. Overigens is het wel een beslissing die niet goed te praten is, ondanks het democratische gehalte. 

Lees verder

Transparantie eenzijdig?

Geplaatst op: 1 september 2016, door: Barend Luiting
Transparantie eenzijdig?

Realitysoaps kunnen niet zonder spiegels waar je van de achterkant dwars doorheen kunt kijken, als ware het een normale ruit. Op internet werkt de transparantie tenminste twee kanten op, of niet? De voorbeelden zijn legio, van onderdeelprijzen tot de privéactiviteiten van sollicitanten. Inmiddels biedt Google, ons aller zoekmachine ondanks pogingen van Bing et cetera, een vergeetmogelijkheid.

Lees verder

Meer of minder?

Geplaatst op: 12 juli 2016, door: Anna van Tienhoven
Meer of minder?

Wetenschappers en opiniemakers zijn het erover eens: als alle auto's volledig autonoom zijn, vinden er aanzienlijk minder voertuigongevallen plaats! De ontwikkelingen gaan sneller dan automotive-analisten drie tot vijf jaar geleden hadden voorspeld. Het aantal intelligente en actieve systemen in voertuigen neemt in rap tempo toe.

Lees verder