Waardeer dit artikel: (2.5)

27 procent meer jonge occasions op Marktplaats

Geplaatst op: 18 april 2017 11:15, door: Emil Peeters
marktplaats

Het autobedrijf krijgt in toenemende mate concurrentie van online verkoopplatforms als Marktplaats waar consumenten aan elkaar verkopen. Zo steeg het aanbod aan occasions tot vijf jaar oud in het eerste kwartaal van 2017 met 27 procent vergeleken met het vierde kwartaal 2016.

Over het totaal nam het aantal door consumenten te koop aangeboden occasions toe met 16 procent tegenover het voorgaande kwartaal. Gemiddeld genomen nam de prijs voor een occasion op Marktplaats toe met 1,2 procent. 

Hybride, cabrio, klassieker

Na het aanbod jonge occasions zat ook dat van hybride auto’s in de lift: een stijging met maar liefst 13 procent in vergelijking met een kwartaal eerder. Marktplaats zag het aantal advertenties voor een cabrio in de eerste drie maanden van 2017 met 9 procent toenemen. Het aantal advertenties in de categorie ouder dan 15 jaar nam met 4 procent toe. Het aantal klassiekers dat werd aangeboden nam af met 2,6 procent.

Zelf verkopen

“Consumenten lijken zich bewuster van de voordelen van het zelf verkopen van hun auto”, zegt Paul de Vries, woordvoerder Automotive Marktplaats. “Door de grote vraag is de markt gunstig, waardoor de verkoop niet lang hoeft te duren.”

Tags: Marktplaats, occasionverkoop

Waardeer dit artikel: (2.5)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE

REACTIES

  Peter Bot 18 april 2017 15:50

Nu nog een normale advertentieprijs vragen op Marktplaats en dan is iedereen weer blij