Waardeer dit artikel: (2.6)

Athlon in deelauto's energiesnelweg A15

Geplaatst op: 17 februari 2012 10:18, door: Jeremy Kesseler
elaad elektrisch rijden header

Athlon Car Lease gaat elektrische deelauto's leveren aan mensen die over de A15 gaan rijden op groene stroom die langs de snelweg is opgewekt. Dit gebeurt in het kader van het project Drie Keer Groener.

Een deel van het project richt zich op het aanbieden van elektrische deelauto's voor zelfstandige ondernemers en bedrijven in de A-15 zone. Deze auto’s zijn voor zakelijk gebruik inzetbaar en onderling uitwisselbaar bij een aantal bedrijven in stedelijke gebieden langs de A15. Daarnaast komt er een aantrekkelijk aanbod voor gezinnen om een elektrische auto uit te gaan proberen die rijdt op groene stroom. Voor het elektrisch rijden gedeelte is Athlon Car Lease hoofdpartner in het project.

Hans Blink, president Athlon Car Lease International: "Met dit project kunnen we een enorme stap maken om Nederland en het Nederlandse bedrijfsleven daadwerkelijk als gidsland te laten functioneren in de manier waarop innovaties kunnen worden omgezet in werkelijke duurzame oplossingen."

Initiatieven voor deelauto's zijn flink in opkomst. Zo presenteerde BMW onlangs dat het ook in ons land start met een grootschalige e-mobiliteit praktijktest en autodeelproject Drive Now.
Daimler heeft ook een deelautoprogramma in Amsterdam, genaamd Car2go. Topman Dieter Zetsche schets in een interview het veranderingsproces dat de autofabrikant heeft ingezet. Lees er hier alles over >>

Tags: elektrisch, deelprogramma, deelauto, autodeelproject, Athlon

Waardeer dit artikel: (2.6)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE