Waardeer dit artikel: (2.7)

BMW komt met leaseconstructie voor nul procent bijtelling

Geplaatst op: 17 november 2011 13:07, door: Jeremy Kesseler
bmw  serie

BMW Group Financial Services introduceert een slimmigheid ,waarmee zakelijke rijders profiteren van nul procent bijtelling. Via BMW Service Lease komt het leasecontract op naam te staan van de berijder en niet op naam van het bedrijf. Hierdoor betaalt de berijder geen bijtelling. Ook voor particulieren kan BMW Service Lease een alternatief zijn voor  financiering.

Deze leasevorm is gebaseerd op huur voor de lange termijn. De klant gaat een afgesproken looptijd aan en BMW zorgt voor service, onderhoud en administratie. Op de brandstofkosten na zijn alle kosten in een vast maandbedrag opgenomen: afleveringskosten, afschrijving en rente, BTW, verzekering, assurantiebelasting, houderschapsbelasting, onderhoud en reparatie, vervangen van banden, schadeherstel, internationale pechhulp en (optioneel) vervangend vervoer.

Michael Kreeft, algemeen directeur van BMW Group Financial Services: "We hebben sinds kort een Service Lease Calculator op de site. Hiermee kunnen potentiële klanten snel en eenvoudig berekenen welke BMW of Mini binnen hun budget past."

Bijtelling voor privégebruik van een (elektrische) leaseauto staat momenteel volop in de schijnwerpers. Lees er hier meer over >>

Tags: leasemarkt, bijtelling, autobelasting, BMW, Service Lease

Waardeer dit artikel: (2.7)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE

REACTIES

  jan 17 november 2011 19:44

Is dit alleen een lokkertje? Of je nou bijtelling betaalt of BTW, wat maakt het uit. Het kan alleen voordelig zijn voor de werkgever (geen fiscale leasebijdrage en geen afkoopsom/ auto over als werknemer vertrekt). Maar het voordeel zal wel meevallen anders had iedereen het wiel al uitgevonden...................

  btw 18 november 2011 17:02

Wat een nieuws, je lease de auto ook niet meer via de zaak. Doordat dit voordeel wegvalt hoef je geen bijtelling te betalen, big deal.

  Remco 21 november 2011 10:51

Extra kilometers privé bijkopen zou wel een hele goeie oplossing zijn. Situatie: Dus als je wel meer dan 500 km per jaar privé rijdt maar de bijtelling hoger is dan de kosten van deze privé kilometers. Dit gaat op als je bijvoorbeeld niet veel privé kilometers (maar wel meer dan 500 km/ jr) maakt in een auto van de zaak en je als gevolg daarvan een flinke bijtelling hebt. Het zou dan een geweldige constructie zijn als het lease contract kan worden gedeeld door de zaak en de berijder. De berijder koopt dan bijvoorbeeld per maand 400 km a x cent bij. Dit is dan goedkoper dan de bijtelling. Echter de belastingdienst accepteert deze constructie vooralsnog niet (heb je privé de beschikking over een lease auto en rij je meer dan 500 km privé dan betaal je sowieso bijtelling) Vandaar dat veel mensen kiezen voor nog een extra vaak oude (vervuilende) auto om deze privé kilometers mee te maken. En dat je bij bovengenoemde situatie eigenlijk meer bijtelling betaalt voor het privé gebruik van de auto dan dat de auto überhaupt kost.