Waardeer dit artikel: (2.9)

'BV Nederland loopt vast'

Geplaatst op: 7 maart 2017 13:34, door: Emil Peeters
mobiliteitsalliantie

Ruim driekwart van de Nederlanders herkent zich in het beeld dat we zowel op de weg als in het openbaar vervoer vastlopen. Dit zou blijken uit recent onderzoek van Ruijgrok Netpanel onder 1551 Nederlanders in opdracht van de Mobiliteitsalliantie, een samenwerkingsverband van zeventien organisaties die actief zijn op het gebied van vervoer. 

De Mobiliteitsalliantie maakt zich zorgen dat de politiek te weinig aandacht heeft voor het vastlopen van de BV Nederland. Om de huidige mobiliteitsvraagstukken onder de aandacht van verschillende politici te brengen, organiseert de alliantie donderdag 9 maart in Utrecht een mobiliteitsdebat, waar diverse Tweede Kamerleden met elkaar en de aanwezige gasten in discussie gaan. 

De alliantie neemt alvast een voorschot op de oplossing voor de problemen en stelt dat tenminste één miljard euro aan extra financiële middelen per jaar nodig is voor noodzakelijke investeringen in infrastructuur. Ook pleit de alliantie voor de komst van een minister, die de regie over de mobiliteit heeft.

De Mobiliteitsalliantie is een breed samenwerkingsverband van de ANWB, RAI Vereniging, TLN, NS, KNV, HTM, RET, GVB, Transdev, Qbuzz, BOVAG, Fietsersbond, Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, MKB Infra, VZR, FEHAC en Rover.

Tags: mobiliteit, Mobiliteitsalliantie, files

Waardeer dit artikel: (2.9)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE

REACTIES

  Roel Hindriks 7 maart 2017 15:09

Overleggen prachtig, maar zolang T-kruisingen op snelwegen niet worden opgelost blijft dit een permanente belemmering vormen voor doorstroming. Ten aanzien van rekening rijden oftewel km-afhankelijk belasten: dat bestaat al zolang er accijns wordt geheven op motorbrandstoffen, meer kms, meer brandstof nodig, meer accijns.