Waardeer dit artikel: (2.6)

Bovag waarschuwt voor dubieuze autohandelaar

Geplaatst op: 20 april 2012 11:13, door: Jeremy Kesseler
politie motor

Enkele gedupeerde autobedrijven hebben aangifte gedaan van oplichting door een dubieuze autohandelaar. De oplichter is actief in de regio Eindhoven, Geldrop en Den Bosch. Dit meldt Bovag in een fraudebericht. Volgens de branchevereniging is het een bekende uit het circuit en weet hij op slinkse wijze het vertrouwen te winnen van de autobedrijven waarmee hij zaken doet.

"De man begint met de in- en verkoop van goedkopere auto’s, in veel gevallen inruilers van enkele duizenden euro's, maar doet later ook zaken in het segment van rond de tien mille. Die zaken gaan vaak even goed, maar er komt een moment dat de man er vandoor gaat met een buit, en de gedupeerde autobedrijven niet de vrijwaringsbewijzen en het geld van hem ontvangen waar zij recht op hebben."

De verdachte persoon is een stevige man van ongeveer 45 à 50 jaar oud met een Nederlands uiterlijk. Hij heeft blond haar, is ongeveer 1,80 meter lang, komt betrouwbaar over en met hem handelen gaat vrij makkelijk. "Hij handelt en ruilt naar eigen zeggen veel auto’s met andere garagebedrijven. Overigens doet hij geen transacties onder zijn eigen naam maar zegt hij de handelingen te doen in opdracht vaneen van zijn klanten."

Bovag roept op contact op te nemen met de politie via 0900-8844, wanneer je de oplichter kent, deze je bedrijf bezoekt of je gedupeerd heeft.

Tags: bovag, fraude, oplichting, dubieus, autohandel

Waardeer dit artikel: (2.6)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE

REACTIES

  Gerard Slegers 29 juni 2014 14:29

OPLICHTER GEZOCHT GRAAG ALLEMAAL DELEN Wie weet waar Erik Saasen woont bij Autogroep Bos en Slegers heeft hij ook een auto ontvreemd. Hij heeft de eerste auto bij ons gekocht voor Autobedrijf de Twee in Eindhoven. daarbij heeft hij alles keuring geregeld. De tweede auto was volgens hem ook voor Autobedrijf de Twee toen in navraag ging doen waarom de auto niet betaald werd bleek dat hij af en toe wat deed voor Autobedrijf de twee en dat hij niet voor hun werkte. Met andere woorden ik kon naar mijn geld fluiten.

  Frans Noten 3 februari 2017 12:56

Februari 2017 : Ook nu nog steeds actief. Wacht al sinds oktober 2016 op geld en vrijwaringsbewijs. Handelt onder de naam: E.S. cars.

  henrika 15 maart 2017 20:01

nieuw oplichter is Sjors Aanhane geboortejaar 1991 beter bekend als Sjors Landrover-liet zijn ID ACHTER en wij konden fluiten naar ons geld Sjoemel-importeeert t in Duitsland met km-histrie auto etc Woont in omgeving Haarlem-rijssenhout-Noordwijkerhout Vriendin zit in het complot!

  henk 27 maart 2017 22:08

Henrika zou je graag contact willen opnemen met mijn . Ook ik ben een slachtoffer van SJORS AANHANE Zou je me graag willen mailen op henkhendrik46@gmail.com Mvg henk