Waardeer dit artikel: (3.0)

Dashcam voor afwikkeling autoschade

Geplaatst op: 8 maart 2017 14:41, door: Maarten Molenaar
hema schade

Bij de bepaling van de schuldvraag in geval van autoschade gaat Hema Verzekeringen dashcams gebruiken. De beelden dienen ter ondersteuning, zodat de aansprakelijkheid en daarmee de formele afwikkeling sneller kunnen plaatsvinden.

Klanten die uiterlijk 30 mei 2017 een WA Volledig Casco afsluiten voor de periode van ten minste een jaar krijgen een dashcam à 179 euro cadeau. Het apparaat kan volgens Hema de toedracht van een aanrijding inzichtelijker maken. Hetzelfde geldt voor het gedrag van de bestuurder. Verder zou alleen al de aanwezigheid van de technische voorziening een defensievere houding van de berijder stimuleren. Daarmee zou de camera ook een preventieve functie hebben.

Volgens het Verbond van Verzekeraars hebben momenteel circa 250 duizend Nederlandse automobilisten een cameraatje in de auto. Een compilatie van de beelden is sinds kort te zien op de Telegraaf-website. Tijdens een paneldiscussie betoogde Verbondsdirecteur Richard Weurding onlangs dat gedegen onderzoek nodig is naar de effectiviteit van dashcams. Pas dan zou eventuele verplichting aan de orde kunnen komen. “Een dashcam kan ook afleiden of gevaarlijk rijgedrag uitlokken, bijvoorbeeld dat je in de achtervolging gaat om iets vast te leggen op camera.” Bovendien legt een dashcam wel vast wát er gebeurt, maar lang niet altijd wat eraan voorafging. In de Tweede Kamer is er intussen een politieke meerderheid om het wagenpark van Rijkswaterstaat-weginspecteurs uit te rusten met dashcams. De maatregel moet de opsporing van roekeloos voorbij rijdende automobilisten makkelijker maken. 

Tags: schadeherstel, Hema, dashcam, Verbond van Verzekeraars

Waardeer dit artikel: (3.0)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE