Waardeer dit artikel: (2.6)

Fastned breidt uit naar Duitsland

Geplaatst op: 20 april 2017 16:33, door: Emil Peeters
fastned

Fastned, de exploitant van een netwerk snellaadstations voor elektrische auto's, breidt uit naar Duitsland met veertien locaties.

Het betreft locaties voor stations met snelladers die geschikt zijn voor de volgende generatie elektrische auto’s die kunnen laden op een vermogen van 150 kW tot 350 kW. De stations zijn toegankelijk voor alle automerken. Hier kan in 15 minuten tot 500 kilometer range geladen kan worden.

Fastned heeft een concessie voor 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen en heeft er momenteel 60 operationeel. Fastned verwacht de komende maanden meer locaties te verwerven in zowel Duitsland als andere landen. 

Michiel Langezaal, CEO Fastned: “We staan aan de vooravond van de ‘Autowende’ van fossiel naar elektrisch. Dit gaat gepaard met een transitie van tankstations naar snellaadstations waar elektrische auto’s supersnel kunnen opladen. Fastned bouwt een pan-Europees netwerk van snellaadstations waardoor elektrische auto’s door heel Europa kunnen rijden. Laden wordt als tanken en snellaadstations zijn de tankstations van de toekomst.” 

Fastned werkt voor de locaties in Duitsland samen met de gemeente Limburg, hotelketen Van der Valk en projectontwikkelaar Lutzenberger Projektentwicklung (Lu.pe).

Tags: Fastned, snellaadstation, elektrisch rijden, elektrische mobiliteit

Waardeer dit artikel: (2.6)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE