Waardeer dit artikel: (2.5)

Geen deuken maar gaten in motorkap door hagelstorm

Geplaatst op: 24 juni 2016 15:28, door: Maarten Molenaar
hagelschade

"De autoschadeherstelbranche in deze regio gaat het heel erg druk krijgen." Met die woorden reageert woordvoerder Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars op de hagelstorm van gisteravond en vannacht in de lijn Helmond-Venray-Venlo.

Uit de lucht kwamen volgens Buis “geen hagelstenen maar tennisballen. Ik heb foto’s gezien van motorkappen waarin geen deuken zaten maar gaten. Net een poffertjespan. Ik vraag me af of die schade nog te verhelpen valt.” Behalve autoruiten moesten ook daken en dakramen het ontgelden.

Hoe hoog de schade uitvalt is zo kort na het extreme weer nog niet te bepalen. De circa 120 schadeverzekeraars die zijn aangesloten bij het verbond zijn nog druk doende om de balans op te maken. “Dat het om vele miljoenen euro’s zal gaan moge duidelijk zijn”, zegt Buis. “Het betreft natuurlijk veel meer dan alleen schade aan auto’s, denk alleen al aan tuinderskassen en woningen.”

Crisisteam Carglass

Tegenover het filiaal in Helmond neemt Carglass vandaag tijdelijk een leegstaand gebouw in gebruik om te voldoen aan de acute piek in de vraag naar ruitvervanging. Vanuit allerlei vestigingen werden vanochtend monteurs naar zuidoostelijk Brabant gedirigeerd om honderden auto’s te herstellen. De autoruitexpert heeft een crisisteam samengesteld. Medewerkers van het hoofdkantoor springen bij op het call center. In de regio Eindhoven waren afgelopen nacht drie keer zoveel Carglass-monteurs als normaal aan het werk.

Alleen vandaag al heeft Carglass in Eindhoven en Helmond meer dan honderd noodvoorzieningen geplaatst. Van donderdagavond tot vrijdag halverwege de middag waren ruim zeshonderd autoruitschades gemeld als gevolg van de storm. Alleen al uit de plaats Someren kwamen 342 schademeldingen. Op het callcenter zijn vandaag 35 extra medewerkers ingezet om alle telefoontjes te kunnen beantwoorden. In de vestigingen in Eindhoven en Helmond zijn de komende dagen steeds minimaal vijftien extra servicemonteurs aan het werk. Zij zullen het hele weekend doorwerken, de servicecentra zijn ook zondag geopend.

Geen deuken maar gaten in motorkap door hagelstorm
hagelschade
Geen deuken maar gaten in motorkap door hagelstorm
hagelschade

Tags: Carglass, hagelschade

Waardeer dit artikel: (2.5)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE

REACTIES

  Henk 24 juni 2016 16:31

Die hagelsteen is niet van nu http://www.dumpert.nl/mediabase/2099171/9e85cf8d/hagelsteen_des_doods.html