Waardeer dit artikel: (2.8)

Hagelschade drukt Achmea in rode cijfers

Geplaatst op: 14 maart 2017 15:01, door: Maarten Molenaar
achmea hagelschade

De hagelbuien die op 23 juni vorig jaar over zuidoost-Nederland trokken hebben Achmea een schadepost opgeleverd van meer dan driehonderd miljoen euro. Een aanzienlijk deel betrof carrosserie- en ruitschade aan voertuigen. In totaal raakten die dag meer dan dertigduizend Achmea-klanten gedupeerd.

Mede daardoor sluit de verzekeraar 2016 af met een negatief nettoresultaat van 382 miljoen euro. Het jaar ervoor sloeg de balans juist door naar de andere kant: 2015 leverde Achmea 386 miljoen euro op.

“Hoewel het teleurstellend is om met een negatief resultaat af te sluiten, verwachten we de komende jaren te profiteren van verbeteringen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd”, schrijft Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur. Door toedoen van het veranderprogramma Versnellen & Vernieuwen is de voorbije drie jaar het aantal arbeidsplaatsen binnen de Achmea-groep met zo’n 3.350 afgenomen. “De komende periode zal deze daling doorzetten.” Tegelijk kondigt Van Duin een transitie aan “van ‘schade vergoeden’ naar schade voorkomen”. Ook komt Achmea met “diensten die het leven aangenamer, veiliger en gezonder maken.”

Tags: cijfers, Achmea, hagelschade

Waardeer dit artikel: (2.8)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE