Waardeer dit artikel: (2.6)

Landelijke ambitie Motorhuis

Geplaatst op: 15 februari 2012 12:36, door: Barend Luiting
markeur holding hoofdkantoor

Met het openen van de tweede Autorob (vestiging Leiden) en de nummers drie en vier in aantocht is Motorhuis-directeur Marco Broere weer een stap dichter bij zijn ambitie: tien vestigingen eind dit jaar.

De merkdealer gaat universeel, dat was een van de belangrijkste trends afgelopen jaar. Motorhuis lanceerde Autorob en volgde daarmee, net als Stern doet met Stern Point, concepten als De Garage (Pon), Eurorepar (Citroën) en Motrio (Renault). Dat Motorhuis Autorob lanceert past nadrukkelijk binnen de huidige strategie van het bedrijf. "Focus is het toverwoord", legt directeur Marco Broere uit. "Focus op aftersales, maar ook focus binnen de gevoerde merkportefeuille, nadrukkelijk op volumemerken."

Met deze uitspraak houdt Broere de deur naar een extra volumemerk niet op voorhand dicht. Die uitspraak past binnen de groeistrategie waarbij moedermaatschappij Markeur de komende drie jaar de omzet wil verdubbelen naar een miljard euro. Dat betekent automatisch overnameplannen, hoewel er volgens Broere ook autonome groei in het vooruitzicht zit. "We krijgen regelmatig autobedrijven op bezoek die willen praten over een overname."

Zo nam Motorhuis eind 2011 dealergroep Bulters over waarmee, behalve een nieuw rayon voor de merken Citroën en Opel, ook twee nieuwe merken aan het dealerschapportfolio worden toegevoegd: Hyundai en Mazda. Opvallend omdat Motorhuis zich van oudsher als dealergroep beperkte tot het Hollandse deel van Nederland. Met Bulters is de regio Nijmegen ineens ook Motorhuisgebied. "Markeur opereert al landelijk via dochters zoals Multilease en Multirent, maar ook Motorhuis wordt dus een landelijk opererende dealergroep."

Het hele verhaal is gepubliceerd op pagina 31 tot en met 33 in Aftersales Magazine nummer 2 van vrijdag 17 februari 2012. Lees het hier >>

Tags: Motorhuis, Markeur, aftersales, toekomstplannen, Marco Broere, toekomstvisie

Waardeer dit artikel: (2.6)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE