Waardeer dit artikel: (2.6)

Leidinggevenden Starglass aangehouden

Geplaatst op: 22 februari 2012 10:59, door: Jeremy Kesseler
starglass header

Na eerder een strafrechtelijk onderzoek aangespannen te hebben gekregen, heeft de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland nu vier leidinggevenden aangehouden van autoruithersteller Starglass in Emmen. RTV Drenthe volgt het 'verhaal' in de zaak Starglass. Bij de aanhoudingen zijn ook drie auto's, geld en enkele goudstaven in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op vijf huizen.

De betrokken personen van 28, 39, 49 en 57 jaar worden verdacht van verzekeringsfraude, omdat zij willens en wetens grote schades zouden hebben gefactureerd. In werkelijkheid betrof het kleine en niet te declareren ruitschades. Het bedrijf zou verzekeraars in totaal voor twee miljoen euro hebben benadeeld. De vier leidinggevenden zijn in afwachting van hun strafzaak op vrije voeten gesteld.

Volgens het Verbond van Verzekeraars hebben zestien verzekeringsmaatschappijen melding gemaakt van de twijfelachtige Starglass-declaraties. Zij constateerden destijds een piek in het aantal declaraties, die door de ongeveer honderd reparateurs van Starglass gedaan werden.

Starglass moest al half september vorig jaar bijna vier ton terugbetalen aan Univé. Lees er hier alles over >>

Tags: Starglass, rechtszaak, strafrechtelijk, ruitschade

Waardeer dit artikel: (2.6)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE