Waardeer dit artikel: (2.7)

Maessen: sanering gaat gewoon door

Geplaatst op: 25 januari 2017 08:06, door: Ivonne Vermeulen
denis maessen

Ook al lijkt het door de aantrekkende economie zo’n vaart niet te lopen, de sanering van de schadebranche gaat gewoon door. In 2025 zal er nog slechts plek zijn voor vier- à vijfhonderd schadeherstellers of combinaties met dealerbedrijven.

Dat zegt voormalig ad-interim Focwa-voorzitter Denis Maessen in een afscheidsinterview met Aftersales Magazine. “Ondernemers hebben wellicht het gevoel niet meer zo met de rug tegen de muur te staan. Maar ondertussen moet er toch naarstig gezocht worden naar een structurele oplossing.”

Zo’n oplossing is er volgens Maessen in twee soorten: stoppen met het bedrijf of doorgaan. “Doormodderen is geen optie meer.” Volgens hem beschikken “zeker niet alle ondernemers” over de juiste bagage om mee te komen in de stappen die de schadeherstelsector moet zetten op het gebied van professionalisering. Gezien de impact van een besluit over de toekomst van iemands  onderneming, heeft Focwa extra adviescapaciteit ingezet om samen met de ondernemer de opties te onderzoeken. “Wij schatten in dat zo’n tweehonderd bedrijven in zo’n traject terechtkomen.”

Het interview met Denis Maessen staat in de afgelopen vrijdag verschenen nieuwe editie van Aftersales Magazine.

Tags: schadeherstel, Focwa

Waardeer dit artikel: (2.7)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE

REACTIES

  jaap 25 januari 2017 08:45

De hr Maessen heeft als bestuurder van de focwa inderdaad de sanering zelf op gang gebracht ten gunste van de ketens,die ruim vertegenwoordigd zijn in het huidige bestuur.Dit ten koste van de onafhankelijke bedrijven die zich nodig eens moeten bedenken dat de huidige bestuurders niets meer voor hen doen en hier tegen in opspraak moeten komen..Wie gaat nu goede vakmensen die gekozen hebben voor het werken met de handen opzadelen met E_learning en dergelijke certificaten:Kom met praktijk cursussen dan zien deze mensen meteen de noodzaak.Praktijkopleideing is er niet meer in de schadebranche en voor de toekomst zullen wij buitenlandse medewerkers moeten in huren,maar kunnen deze ook E-Learning ivm de taal,wwarschijnlik niet want hiervoor zijn door de overheid al de vroegere vakdiploma op geofferd,Focwa is verkocht door de hr Maessen en zijn voorspellingen zijn knap daar in de economie niemand meer verder kan kijken dan ongeveer 6 maanden. en nieuwe bedrijven blijven altijd weer komen en kunnen de concurrentie aan,daar kwaliteit nie gewaarborgd is door een certificaat wat de huidige bestuurders voorstaan