Waardeer dit artikel: (2.6)

Nederlander weet weinig van autoband

Geplaatst op: 11 mei 2015 09:12, door: Fred Kramer
bandenspanning

De gemiddelde Nederlander heeft amper notie welke band voor zijn auto de beste is; hoe vaak hij de bandenspanning moet controleren en welke besparing dit oplevert. Zo is slechts 5 procent op de hoogte van het bandenlabel en controleert 12 procent nooit de bandenspanning.

Bovendien rijdt zestig procent van de Nederlanders op te zachte banden. Uit onderzoek van TNO blijkt dat als iedereen de beste band onder zijn auto of vrachtwagen zou laten monteren, dat een besparing van 938 miljoen euro per jaar zou opleveren.

Ook zou dat leiden tot 365 miljoen liter minder brandstofverbruik, 1,3 Mton minder CO2-uitstoot, 43 verkeersdoden voorkomen en bij een half miljoen minder mensen geluidsoverlast veroorzaken. Automobilisten kunnen gemiddeld per jaar 117 euro (personenauto) tot 2.418 euro (vrachtwagen) per jaar besparen door over te stappen op betere banden.

Tags: onderzoek, banden, TNO

Waardeer dit artikel: (2.6)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE

REACTIES

  M.V. 11 mei 2015 15:15

En wat is dan de beste band ?

  Whereveryougo 21 augustus 2015 13:13

Geachte redactie, wat een fantastisch artikel. Wij verhuren Land Rover Campers en zijn juist heel spits op de juiste bandenspanning. Ik onderken dat de weerstand van te zachte banden op de weg een groter dieselverbruik oplevert. Ik zal onze huurders daarover informeren. Hartelijke groet, Koos Nieuwenhuis Whereveryougo.nl