Waardeer dit artikel: (2.7)

Nieuw krediet voor verdere groei Hiltermann Lease Groep

Geplaatst op: 20 april 2017 13:54, door: Emil Peeters
karthaus norbert

De Hiltermann Lease Group, de holding van Strix Lease Service, Auto Lease Company en The Lease Factory, heeft bij zijn herfinanciering 67,5 miljoen euro extra krediet weten los te krijgen. Met een totaal budget van 287,5 miljoen euro wil Hiltermann de huidige 20.000 leasecontracten tot 2020 laten groeien naar 32.000 contracten.

De Hiltermann Lease Groep is het afgelopen jaar 35 procent gegroeid, zegt directeur Norbert Karthaus. Dat is flink meer dan de 6 procent groei die in de markt genoteerd wordt. Met de toename in private lease heeft dat niets te maken, aldus Karthaus: “We werken veel met intermediairs en dealers. Dat is toch anders dan wanneer je rechtstreeks met de eindklant zaken doet. Dat doen we nauwelijks, een klein deel via Auto Lease Company. Het heeft te maken met onze propositie. Wij hebben onze activiteiten in drie businessunits ondergebracht, met een volledige focus op operational en financial lease. Daarmee zijn we autonoom gegroeid en verwachten we nog verder te groeien.”

Extra batch

Als de groei zich voortzet zoals die zich nu manifesteert, kan Hiltermann over vijf jaar nog eens aanspraak maken op 75 miljoen extra krediet. Karthaus: “Dat is een afspraak die nu alvast is gemaakt. Dan hoeven we daar straks niet meer over te onderhandelen. Als we dat geld nodig hebben, is het beschikbaar. Dit getuigt van groot vertrouwen vanuit de banken. Ze hebben gezien wat we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd en hechten waarde aan onze ambitie voor de komende jaren.”

Tags: Hiltermann, Strix, Norbert Karthaus

Waardeer dit artikel: (2.7)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE