Waardeer dit artikel: (2.8)

'Overname Opel goed voor toeleveranciers NL'

Geplaatst op: 17 februari 2017 13:17, door: Maarten Molenaar
opel psa rai industry

Mocht de interesse van PSA in een overname van Opel werkelijkheid worden, dan is dat goed nieuws voor Nederlandse toeleveranciers van onderdelen en hoogwaardige kennis. Die verwachting spreekt Eddy van der Vorst, voorzitter van het RAI Industry Platform, uit in Het Financieele Dagblad.

Met Duitse autofabrikanten hebben partijen als Bosal, Inalfa, Vialle, TomTom en NXP traditioneel  een goede zakelijke relatie. In de sterker op nationale partijen gerichte Franse auto-industrie is dat een ander verhaal. Inlijving van Opel zou voor Nederlandse bedrijven de spreekwoordelijke voet tussen de deur kunnen zijn.

Het geplaagde Duitse automerk beschikt over technologie - connected car, elektrische aandrijving – waarmee het ver vooruitloopt op PSA, zegt Van der Vorst. In de ‘slipstream’ van Nederlandse techbedrijven zouden ook de meer reguliere toeleveranciers en Tata Steel Nederland meer kansen kunnen krijgen. Behalve voorzitter van het RAI Industry Platform is Van der Vorst ook bestuurslid van de Europese automotive onderdelenkoepel Clepa. 

Tags: PSA, Opel, RAI Industry Platform, toeleveranciers

Waardeer dit artikel: (2.8)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE