Waardeer dit artikel: (2.5)

Pilot Vakgarage Brauckmann succesvol

Geplaatst op: 18 april 2017 13:15, door: Maarten Molenaar
edgar brauckmann

De pilot met avond- en zaterdagopenstelling die Vakgarage Brauckmann per 1 januari 2017 begon is volgens het bedrijf geslaagd. De winst zit met name in de toegenomen efficiency, zegt eigenaar Brauckmann in een interview met Aftersales Magazine.

In de traditionele situatie begint het traject van voertuigcontrole, klantcontact en onderdelen bestellen om 8.00 uur. Dat levert organisatorische hectiek op. Bovendien kan de monteur pas aan het einde van de ochtend beginnen. Door deze voorbereiding alvast na kantooruren in gang te zetten, ontstaat volgens Brauckmann intern meer rust en kan de monteur ’s ochtends direct aan de slag en in één keer zijn klus afmaken.

Forenzen

Brauckmann werd geïnspireerd door Maurice Smit, onafhankelijk VAG-specialist en bij Bovag Onafhankelijke Autobedrijven voorzitter van de aftersalescommissie. In de afgelopen maanden bleek de avondtoeloop divers: mensen die overdag een bedrijf of afdeling hebben te runnen; zzp’ers die hun auto geen minuut kunnen missen; passanten met pech; forenzen die ’s avonds op hun terugreis constateren dat de verlichting defect is. In twee gevallen hielp Brauckmann gestrande reizigers, die via Google zijn verruimde openingstijden achterhaalden.

Toeslag

Bij Vakgarage Brauckmann draait iedere monteur één avonddienst per week. Voor hem begint de werkdag om 8.00 uur en eindigt hij om 20.00 uur. Verder draait elke monteur één zaterdagdienst in de maand, van 9.00 tot 13.00 uur. Voor deze ochtend geldt, conform de cao Motorvoertuigen, een toeslag van 33 procent. Voor beide extra diensten/uren samen ontvangt de medewerker maandelijks twee volledig vrije dagen. Deze staan al in de werkroosters voor het hele jaar, vastgelegd op basis van persoonlijke voorkeur.

Editie 4 van Aftersales Magazine is afgelopen vrijdag verschenen.

Tags: personeel, Vakgarage Brauckmann, pilot

Waardeer dit artikel: (2.5)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE

REACTIES

  Werner 19 april 2017 10:43

Goed voorbeeld doet volgen ;-) Vakgarage Autoweerd Utrecht