Waardeer dit artikel: (2.4)

Renault 'woedend' na sjoemelverwijt

Geplaatst op: 20 maart 2017 15:21, door: Maarten Molenaar
renault captur

Autofabrikant Renault verzet zich tegen recente beschuldigingen over de toepassing van sjoemelsoftware in zijn dieselmodellen. Het concern is verontwaardigd, noemt de verwijten onjuist en voelt zich ten onrechte in de beklaagdenbank gezet.

De voertuigbouwer slaat van zich af in een interview in de Franse krant Le Figaro. “We zijn ontzet en zelfs woedend”, zegt topman Thierry Bolloré, die bij Renault als Chief Competitive Officer eindverantwoordelijk is voor concurrentiezaken. “Renault verdient op geen enkele manier deze behandeling. Wij hebben niet gesjoemeld, wij hebben niets vervalst. Auto’s van ons zijn nog nooit met dergelijke systemen uitgerust.”

Met de heftige ontkenning reageert Bolloré op de verdenking die overheidsfunctionarissen dicht bij het onderzoek vorige week uitten tegenover dagblad Libération. Zij vermoeden dat Renault à la Volkswagen zijn modellen heeft gemanipuleerd om tijdens laboratoriumtest gekunsteld fraaie NOx-scores neer te zetten. Het zou gaan om bijna 900 duizend voertuigen, meldt de zakenkrant Les Echos, geproduceerd sinds begin 2011 in K9-dieselmotoren. Hangende de ontwikkelingen heeft een Franse consumentenorganisatie inmiddels laten weten dat zij namens gedupeerde Renault-rijders schadeloosstelling wil afdwingen. 

Tags: Renault, sjoemelsoftware, NOx, emissie

Waardeer dit artikel: (2.4)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE