Waardeer dit artikel: (2.7)

Schadegarant verbaasd over Focwabericht

Geplaatst op: 22 februari 2017 09:32, door: Ivonne Vermeulen
frank van donk

Stichting Schadegarant zegt zich absoluut niet te herkennen in het persbericht dat Focwa Schadeherstel gisteren heeft verstuurd. Volgens Frank van Donk, directeur Schadegarant, is de aangekondigde strategie ‘juist in lijn met de marktontwikkelingen tot stand gekomen’. Bovendien is Van Donk verbaasd dat Focwa eerder nooit enige zorg heeft uitgesproken.

Schadegarant reageert hiermee op een persbericht van Focwa waarin de branchevereniging vindt dat het gedrag van sommige verzekeraars onverantwoord is. De tarieven worden opnieuw onder druk gezet, ‘the race to the bottom’ gaat onverminderd voort, volgens het bericht. Volgens voorzitter Peter Brussel komt het kwaliteitsniveau in gevaar. Het gedrag van partijen als Schadegarant is daarom onbegrijpelijk en staat haaks op de afspraken, aldus het persbericht.

"We hebben veel signalen van ongeruste leden binnengekregen over de aangekondigde strategie en werkwijze van Schadegarant", zegt Femke Teeling (directeur Focwa Schadeherstel). Focwa hoopt op korte termijn met Schadegarant een afspraak te kunnen maken.

Niet alleen de continue druk op tarieven zou Brussel dwarszitten in het persbericht, maar ook de afbakening van twee soorten schadeherstel: totaal en cosmetisch. Alle partijen zijn hierbij betrokken. Verschillende verzekeraars zijn weer eigen begrippen en definities aan het hanteren, zo laat Focwa weten.

Schadegarant kondigde onlangs haar nieuwe strategie aan, waarin van een gedifferentieerde aanpak wordt uitgegaan en onderscheid wordt gemaakt tussen cosmetisch en niet-cosmetisch. Verschil met de huidige werkwijze is vooral dat Schadegarant er niet vanuit gaat dat alle soorten schade binnen één bedrijf kunnen worden hersteld.

In een reactie zegt Schadegarant doorlopend in contact te zijn met de markt over het vinden van een goede balans tussen kwaliteit, veiligheid en de prijs. Het nieuwe samenwerkingsmodel is nadrukkelijk op deze balans gebaseerd, aldus Schadegarant.

Tags: schadeherstel, Focwa, Schadegarant

Waardeer dit artikel: (2.7)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE

REACTIES

  klaas 22 februari 2017 10:34

Wat een zielig verhaal van de focwa bestuurders,die niet eens weten wat de leden willen;laat staan opkomen voor de belangen van de leden.Vandaar dat de verzekeraars terecht sterk staan in deze kwestie

  Marck Harteveld 22 februari 2017 15:03

Ik vind dat hele schadegarant een rot ei op de nederlandse schademarkt, vanaf de dag dat het gestart werd. Ze helpen alles om zeep hier.

  Catharina 22 februari 2017 16:33

Het is niet alleen schadegarant die de autoschadeherstelbedrijven om zeep helpen, heel veel leasemaatschappijen doen er net zo goed aan mee. Steeds lager uurtarief en steeds hogere korting. En de service van de herstelbedrijven lijkt wel een afdeling te zijn geworden. Het word eens tijd dat Focwa voor zijn leden op komt, als het niet al te laat is

  piet 22 februari 2017 21:16

Wordt tijd dat economische zaken deze zaak is onderzoek,oa een focwa waarbij bestuurlijk veel rammelt en tevens alle verboden afspraken bij zowel verzekeraars als keten Uurtarieven verhogingen door verzekeraars bepaald/kortingen op onderdelen enz Bij ketens ook onderlinge afspraken op uurtarief gebied en kortingen en tevens bij de certificatie waarbij ketens door controle op enkele bedrijven als keten totaal gecertificeerd worden.Bij bestuursleden bijbaantjes en adviesburo en of een aparte bv die door de focwa gesponsord worden