Waardeer dit artikel: (2.6)

'Tijdgebrek meest gebruikte trucje merkkanaal'

Geplaatst op: 20 maart 2017 13:24, door: Maarten Molenaar
ecsa

Meer nog dan 'techniek' wordt 'tijdgebrek' door het merkkanaal gebruikt als blokkademiddel tegen universele autobedrijven inzake reparatie en onderhoud. Dat vermoeden uit ECSA, de overkoepelende vereniging voor de merkspecialisten, in een interview met Aftersales Magazine.

“Men wil dan bij een terugroepactie best helpen”, aldus woordvoerder Jur Ooijman, “maar zit zogenaamd vol. ‘Duurt nog drie weken’. Ik noem dat actief verzet.”

ECSA is de koepel van de merkspecialisten Vetos (Toyota), PCA (Peugeot en Citroën), VSR (Renault en Dacia) en MBSG (Mercedes). Het sinds november 2016 geopende online meldpunt staat ook open voor andere universele autobedrijven. Als voorbeelden van obstructie noemt Ooijman behalve de mededeling ‘geen tijd’ ook de weigering een teruggeroepen auto in te nemen ‘omdat hij ‘m heeft niet geleverd’. Ook zou soms informatie uitsluitend in het Engels worden verstrekt, terwijl het intranet van de betreffende importeur ook de Nederlandse vertaling bevat. “We vermoeden dat de diepere strategie is de niet-merkdealer in een negatief daglicht te zetten: ‘kijk maar, hij weet het niet’ of ‘hij kan het niet’.”

In hoeverre de vermoedens juridisch bewaarheid kunnen worden, moet de komende maanden blijken. De input vanuit het autobedrijf wil ECSA later dit jaar, via Bovag, neerleggen bij de mededingingsautoriteiten in Brussel.

Het interview staat in de nieuwe, vrijdag verschenen editie van Aftersales Magazine.

Tags: diagnose, Ecsa

Waardeer dit artikel: (2.6)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE