Waardeer dit artikel: (2.3)

'Tweede bod PPG op AkzoNobel'

Geplaatst op: 10 maart 2017 11:28, door: Maarten Molenaar
akzonobel center

PPG laat zich niet uit het veld slaan door de afwijzing van zijn overnamebod op branchegenoot AkzoNobel. De Amerikanen bereiden een tweede bod voor, meldt Het Financieele Dagblad op basis van 'een hooggeplaatste bron binnen PPG'.

Het persbericht dat PPG gisteren uitbracht na de afwijzing zou al een voorschot nemen op de vervolgstap. In de verklaring meldt PPG te blijven geloven ‘dat er een sterke strategische rationale is voor de voorgestelde transactie’. Ook beraadt het concern zich ‘op zijn positie en het voorliggende pad in relatie tot het voorstel.' Volgens de bron die het FD aanhaalt betekenen deze passages “dat PPG niet zal weglopen. Je ziet vaak eerst een ‘nee’.” Een overname zou niet alleen gunstig zijn voor aandeelhouders, maar ook voor andere stakeholders.

PPG staat bekend om zijn vasthoudendheid en heeft een uitgebreide track record op het gebied van overnames. In het geval van een vijandige overname heeft Stichting AkzoNobel prioriteitsaandelen die het recht geven om de samenstelling van de raden van bestuur en commissarissen te bepalen.

Tags: Akzonobel, PPG

Waardeer dit artikel: (2.3)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE