Waardeer dit artikel: (2.7)

Versleten autobanden zijn veilig

Geplaatst op: 8 december 2010 16:03, door: Jeremy Kesseler
carxpert vloertegels copyright

Carxpert Jos Willems uit Twello beweert dat versleten autobanden het veiligst zijn. Zijn bewering slaat echter niet op het weggebruik van banden, maar op het tweede leven van autobanden.

Willems zorgde er in samenwerking met Carxpert voor dat de speeltoestellen van de naburige kinderopvang Buitenkids voorzien werden van rubber tegels, gemaakt van versleten autobanden. Kinderopvangeigenaar Tjeerd Ettema maakt dankbaar gebruik van deze actie via Carxpert Jos Willems. "De duurzame actie sluit naadloos aan bij de gedachte achter Buitenkids, waar veel aandacht voor natuurbeleving en buiten spelen is."

Alle zestig Carxpert autobedrijven in Nederland zorgen in samenwerking met Granuband in Amsterdam voor recycling van de oude banden. Zij verwerkt jaarlijks 25.000 ton autobanden en ander rubber afval dat teruggebracht wordt tot rubber, nylon en ijzer. Van het rubbergranulaat van de oude banden worden o.a. rubber tegels gemaakt die als valbeveiliging dienen onder de speeltoestellen bij scholen en kinderdagverblijven.

Tags: Carxpert, Granuband, Buitenkids, recycling, autobanden

Waardeer dit artikel: (2.7)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE

REACTIES

  Femke Lijsten 17 augustus 2015 09:47

Wat een supergoed initiatief! Wij hebben laatst van www.wbproducts.nl een nieuwe serie rubberen tegels gelegd in onze tuin voor onder de speeltoestellen van onze kinderen. Ik hoop dat deze ook gerecycled zijn!