Waardeer dit artikel: (2.6)

Willem Zwijnenburg directeur AD Benelux Nederland

Geplaatst op: 20 mei 2015 16:00, door: Fred Kramer
willem zwijnenburg

Willem Zwijnenburg is benoemd tot directeur van AD Benelux. Henk Kromhout treedt toe tot de PartsPoint Group directie en blijft verantwoordelijk voor de Benelux operatie.

Willem Zwijnenburg (55) is op 20 mei 2015 benoemd tot directeur van AD Benelux (Oosterhout). Hij gaat zich primair richten op het uitbouwen van de onderdelendistributeur. “Tal van grossiers zijn nog vrij of zoekend, ik zie heel veel kansen. Daarnaast zullen wij als AD-grossiers meer als eenheid naar buiten gaan treden. De huidige markt vraagt daarom.”

Zwijnenburg beschikt over een brede ervaring in de onderdelenbranche: eerder was hij onder meer bedrijfsdirecteur bij Van Heck en commercieel directeur van Sator Holding. De positie van Pim van ’t Hoenderdaal, sales director AD Benelux, blijft ongewijzigd.

Continuïteit

AD Benelux is de facto eigendom van PartsPoint Group (Ede, het moederbedrijf van Brezan), dat onlangs 75 procent van de aandelen verwierf. Deze krachtenbundeling garandeert de continuïteit van AD Benelux en zorgt ervoor dat de organisatie gunstige inkoopcondities heeft, aldus Cor Baltus, ceo van PartsPoint Group. “Daarnaast blijft een flexibele dienstverlening naar de wensen van de lokale grossier voorop staan.”

Integratie

Henk Kromhout, die sinds begin 2011 leiding geeft aan AD Benelux, is op 20 mei toegetreden tot het directieteam van PartsPoint Group. Hij krijgt daar de integratie van overgenomen bedrijven in zijn portefeuille. Naast de integratie van AD Benelux zal zijn aandacht uitgaan naar verdere groei in België en Luxemburg en de daartoe recentelijk opgerichte Coöperatie AD Beldis, de vertegenwoordiging van de PartsPoint Group binnen ADI, en later de integratie van mogelijk nog over te nemen bedrijven. Baltus: “Ik ben blij dat we Henk zijn kennis, kunde en ervaring voor de groep nu nog breder kunnen inzetten.”

Tags: personeel, onderdelen, AD Benelux, Partspoint, Zwijnenburg

Waardeer dit artikel: (2.6)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE

REACTIES

  Jos GzG 20 mei 2015 17:37

Mooie zet , Willem 55 weet waar abraham de mosterd haalt. Proficiat Willem ! en AD natuurlijk. Jos GzG

  Max Hollander 22 mei 2015 00:09

Willem welkom in het "slagveld". Na jaren van stilte volop er tegen aan. Sterkte in de strijd maar vooral veel lol. Max Hollander QuesLogic

  Frans Ruijter 26 mei 2015 12:33

Mooie stap Henk. En verdiend! Succes.

  ratje 5 maart 2017 17:44

het wordt langzamerhand 12 ambachten - 13 ongelukken

  andeweg 3 april 2017 16:45

hier zal het ook wel niet zo lang duren nu je geen bescherming meer krijgt van Jan van Doorn