Waardeer dit artikel: (2.7)

Zwart en zilver blijven kleurtrends domineren

Geplaatst op: 26 januari 2011 09:00, door: Barend Luiting
dupont colour popularity european car chart

Volgens de resultaten van het Du Pont Global Automotive Colour Popularity Report van 2010, zijn zilver en zwart nog steeds verwikkeld in een nek-aan-nek-race om de titel van populairste voertuigkleur ter wereld. Uit het rapport blijkt dat de afstand tussen zilver (26 procent) en zwart (24 procent) als populairste autokleur ter wereld slechts twee procentpunten bedraagt. Wit, parelwit en grijs delen de derde plaats. Rood, dat de vijfde plaats bekleedt en aan populariteit wint, is de enige niet-neutrale kleur in de top vijf van de meest gekozen autokleuren ter wereld.

In Europa liggen zwart en kleuren met een zwart effect in bijna alle voertuigcategorieën op kop met 24 procent. Grijs is nu globaal de op een na meest gekozen kleur met 19 procent, en zilver is naar de derde plaats gezakt met een populariteit van 17 procent in heel Europa. Er zijn echter uitzonderingen hierop: bijvoorbeeld grijs overheerst in het middensegment en in het segment van de monovolumes, al is de voorsprong gering.

Linda Van Calster, marketingcommunicatiemanager van Du Pont Refinish voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zegt: "Uit het rapport blijkt dat neutrale kleuren nog steeds het populairst zijn in Europa, waarbij zwart, grijs en zilver strijden om de eerste plaats. Nu consumenten meer innovatieve voertuigontwerpen en -stijlen vragen, zijn echter meer complexe kleuren nodig, zelfs in het neutrale palet."

 

Zwart en zilver blijven kleurtrends domineren
dupont colour popularity european car chart wide

Tags: Dupont, kleuranalyse, zwart, grijs

Waardeer dit artikel: (2.7)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE