Waardeer dit artikel: (2.5)

Van der Molen naar Pouw Automotive

Geplaatst op: 26 augustus 2011 12:57, door: Jeremy Kesseler
autogroep vandermolen bedrijfspand fotoautoplus

Pouw Automotive Groep neemt Van der Molen Autogroep over. Het betreft de dealerbedrijven Van der Molen in Groningen en Haren, JK Autoschade, Autolease Zwolle en een joint venture in Autolease Groningen. Van der Molen Autogroep telt 109 medewerkers.

Na toestemming van diverse instanties zoals de NMA, zal de overname in oktober afgerond worden. Pouw sluit verdere overnames dit jaar en volgend jaar niet uit, aldus financieel directeur Marc Thijsse-Klasen. "Een uitbreiding naar de regio Zuid is zeker mogelijk."

Van der Molen Autogroep blijft onder dagelijkse leiding van de heren Van der Molen en Van der Meer. "Voor de continuïteit van ons bedrijf is het verstandig om aansluiting te zoeken bij een grote automotivegroep, mede in het belang van onze klanten en medewerkers", aldus Van der Molen.

Met deze strategische overname van Van der Molen zet Pouw een volgende stap in haar groeistrategie. In de groeistrategie van Pouw staat de zogenaamde Mobiliteitscirkel centraal. De kernactiviteiten bestaan uit dealerbedrijven, leasing en schadeherstel.

Behalve in het noorden van het land is Pouw vertegenwoordigd in Midden-Nederland, Oost-Nederland en West-Nederland met de merken Volkswagen, Audi, Peugeot, Mercedes-Benz, Maybach, Alfa Romeo, Lancia en Jeep.

Pouw Automotive Groep heeft onlangs ook een overname gedaan op Bert Stemerdink Automobielen.

Copyright foto: Autoplusonline.nl

Tags: overname, Pouw, Van der Molen

Waardeer dit artikel: (2.5)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE