fbpx
bekeken: 825 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Aftersalescongres: digitaliseren doe je samen

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 11 december 2019, 16:02

Leestijd: < 1 minuut

Digitale transitie ontstaat vooral samen met andere partijen in de keten – liever nog: binnen een platform. Die conclusie trok hoofdredacteur Jos Veldhuisen van Aftersales Magazine vanmiddag in zijn marktanalyse op het 8e Nationaal Aftersalescongres.

Digitalisering is op zichzelf niet nieuw, ze maakt al tientallen jaren deel uit van het dagelijks leven. Maar de technologische ontwikkelingen van nu, en de mogelijkheden om digitalisering overal door te voeren, creëren een ‘internet of cars’. Ze maken de transitie noodzakelijk voor wie naar een nieuw verdienmodel wil toewerken. “Doe je het niet, dan doen anderen het wel. Ben je geen onderdeel van de digitale transitie, dan betekent dat hoogstwaarschijnlijk op termijn geen plekje op het nieuwe speelveld.”

Klant delen

Belangrijk om te beseffen is volgens Veldhuisen dat transitie geen soloactie is maar samenwerking vergt. “Iedereen wil de klant bezitten, maar de klant délen is een betere optie. Daarom zul je binnen de keten je partners zorgvuldig moeten kiezen. In het merkgebonden kanaal gebeurt dat momenteel wat slimmer dan in het onafhankelijke kanaal.”

Het universeel autobedrijf kijkt voornamelijk naar onderhouds- en reparatiedata, bestemd voor de miljoenen servicebeurten en apk’s in ons land, niet naar data op het gebied van diensten. Ook wordt in dit deel van de branche veel meer gedacht op individueel bedrijfsniveau. “Voor een nieuw en toekomstbestendig verdienmodel zul je toch echt een bredere opstelling moeten kiezen”, betoogde Veldhuisen. “Alleen samenwerking leidt tot een concurrerend serviceplatform waar de klant zich aan zal willen verbinden. Want daar gaat het uiteindelijk alle partijen binnen zo’n samenwerking om; de klant met de euro’s in de portemonnee.”

Tags: , , , ,

Smartphone groeit snel als…‘Overheid, zorg voor gelijke…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties