22 miljoen voor ontwikkeling superbatterij

Tijdens een nieuwe investeringsronde heeft start-up Leyden Jar Technologies uit Leiden 22 miljoen euro opgehaald voor de verdere ontwikkeling van duurzame superbatterijen. Het geld zal met name worden gebruikt om de productiecapaciteit op te schalen en verder te kunnen investeren in de technologie.

De technologie van Leyden Jar moet resulteren in batterijen die 70 procent meer energie kunnen dragen dan conventionele batterijen. Voor het gebruik in elektrische auto’s betekent dat een aanzienlijke uitbreiding van de actieradius. De kapitaalinjectie is afkomstig van Nederlandse en Amerikaanse durfkapitalisten en een subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van ruim 5 miljoen euro.

85% minder CO2-uitstoot

Leyden Jar claimt niet alleen een technologie te ontwikkelen voor batterijen met een hogere energiedichtheid, maar ook dat bij de productie van deze batterijen 85 procent minder CO2 wordt uitgestoten dan bij conventionele lithium-ionbatterijen. Oprichter en directeur Christian Rood (foto rechts): “Met deze investering kunnen we een grote stap zetten in het versnellen van de energietransitie, omdat batterijtechnologie nog vaak de bottleneck vormt voor de elektrificatie van auto’s en vele andere toepassingen. In de toekomst zullen we batterijen steeds vaker voor allerlei doeleinden gebruiken. Het is daarom noodzakelijk dat ze op een duurzame manier worden geproduceerd. We zijn trots dat we de steun hebben kunnen krijgen van een sterk consortium van investeerders en kijken ernaar uit om deze technologie samen met onze klanten verder te ontwikkelen. Op naar de superbatterij!”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2959 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *