ANWB: Winterband beter dan allseason

De ANWB herleidt uit haar laatste winterbandentest dat de winterband beter is dan een vierseizoenenband. De bond maakte dit jaar op basis van de testresultaten een vergelijking tussen de twee soorten banden.

Er zijn in totaal 35 banden getest. Winterbanden in de maten 175/65 R 14T (voor kleine middenklassers als de Citroën C3, Fiat 500, Peugeot 206 , Renault Clio) en 195/65 R 15T (voor middenklassers als de Ford Focus, Opel Astra,VW Golf). Daarnaast zijn allseasonbanden getest in de bandenmaat voor de kleine middenklasse, 175/65 R 14T.

Vier van de vijf geteste vierseizoenenbanden zijn volgens de ANWB minder geschikt om op wintersport te gaan.
Uit de tests blijkt dat winterbanden onder winterse omstandigheden beduidend beter presteren dan de vierseizoenenband. Winterbanden zijn geschikt om over een besneeuwde bergpas te rijden, terwijl bij vierseizoenenbanden in dat geval het gebruik van sneeuwkettingen veel eerder noodzakelijk zal zijn. Bij het wegrijden in de sneeuw of bij bochten blijkt de winterband door meer grip op de weg beter te presteren. Bij de remweg op sneeuw geeft de vierseizoenenband weinig toe op de winterband.

De ANWB geeft haar leden die de auto in de winter dagelijks gebruiken of op wintersport gaan het advies te kiezen voor winterbanden. De wielrijdersbond startte onlangs nog met Kwik-Fit een winterbandenservice.

Download hier de resultaten van de winterbandentest 175/65 R 14T >>
Download hier de resultaten van de all seasonbandentest 175/65 R 14T >>
Download hier de resultaten van de winterbandentest 195/65 R 15T >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *