ATG-aircotraining nu ook op ROC

Monteurs die tijdens reparatiewerkzaamheden te maken krijgen met het terugwinnen van koudemiddelen moeten in het bezit zijn van het MTMA-diploma. ATG heeft hiervoor de opleiding Terugwinnen Mobiele Airco’s, die vanaf nu ook aangeboden wordt op de Nederlandse ROC’s. Dit gebeurt in samenwerking met Stichting Mobiliteitsleren (SML) en BMWT.

“Sinds de Europese Verordening F-gassen door het Ministerie van VROM werd ingevoerd, hebben al vele honderden cursisten deze training bij en door ATG gevolgd,” zegt Theo van Duren, accountmanager bij ATG. “Wij zijn blij deze opleiding nu ook aan te kunnen bieden aan de Nederlandse ROC’s, waardoor de kansen van de leerlingen op de arbeidsmarkt worden vergroot.”

De opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte, internettraining, een klassikale uitleg en neemt één hele dag in beslag. De leerlingen krijgen een e-learningprogramma en vervolgens verzorgt ATG de training bij het ROC op locatie. Aansluitend neemt BMWT het examen af. “Met het examen wordt volledig voldaan aan de uitvoeringsregeling gefluoreerde broeikasgassen en gereguleerde stoffen koelinstallaties”, aldus Van Duren.

Via het digitale Leer Content Management Systeem voor de Mobiliteitsbranche maakt SML het mogelijk om de training aan alle ROC’s aan te bieden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.