Autobedrijf Oss na brand alweer in bedrijf

Om 2.26 uur ging het brandalarm af, maar om 12.15 uur was Autobedrijf Coen Droomers in Oss alweer in bedrijf. “Gewoon een kwestie van gas erop.”

De dochter van de 56-jarige eigenaar woont naast het bedrijf aan de Katwijkstraat. Zij hoorde even voor half drie vannacht een harde knal. Binnen enkele minuten was de brandweer ter plekke, maar die kon niet voorkomen dat vijf occasions die geparkeerd stonden voor de showroom flinke schade opliepen. Droomers ging niet bij de pakken neerzitten. Binnen enkele uren zorgde hij dat de wrakken werden afgevoerd, het voorterrein werd gereinigd en regelde hij vijf nieuwe occasions. “Gewoon een kwestie van gas erop. Er is alleen materiële schade, niemand is gewond geraakt. En met ons bedrijfspand zelf is gelukkig niks gebeurd.”

Brandstichting

Het Bovag-bedrijf werd ruim zestig jaar geleden opgericht door zijn vader. Zelf staat Coen Droomers sinds 36 jaar aan het roer. Hij is universeel, voorziet in verkoop, reparatie en onderhoud en in (voorbereidend) schadeherstelwerk. Uit de camerabeelden is volgens de eigenaar duidelijk af te leiden dat de brand is aangestoken. Ook de politie ging daar vannacht al vanuit. Te zien is hoe iemand met een bivakmuts op de auto’s overgiet met meerdere jerrycans benzine, die vervolgens aansteekt en wegloopt. De beelden zijn inmiddels aan de politie overhandigd. Van recente onvrede bij een klant, als mogelijk motief, is volgens Droomers geen sprake. “Ik heb met niemand ruzie gehad over de factuur of de werkzaamheden.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †