Autokoper wil zaken online afhandelen

Tenminste driekwart van de consumenten wil zijn volgende auto online kopen en gaat daarna pas naar de dealer. Het liefst zouden autokopers het gehele aankoopproces, van financiering tot aflevering, online willen afhandelen.

Dat zeggen onderzoekers van consultancybedrijf Accenture die 10.000 automobilisten in acht landen raadpleegden. Online blijkt een heel normaal kanaal voor de gemiddelde autokoper, schrijft Accenture. Volgens het consultancybedrijf zouden automakers en –verkopers veel meer dan nu het geval is, nieuwe techniek moeten omarmen.

De Chinezen zijn het meest gefocust op online. 92 procent zegt een auto online te willen kopen of heeft dat al gedaan. Japanners hebben de minste interesse in internet als verkoopkanaal; 80 procent wil niets met online autoverkoop te maken hebben. Amerikanen willen het liefst prijzen vergelijken, Italianen gaan nog altijd op bezoek bij de dealer. Het onderzoek werd gehouden in Brazilië, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan en de Verenigde Staten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.