AutoTechnica verschuift naar mei 2021

Opnieuw worden de Belgische vakbeurzen AutoTechnica en Service Station & Car Wash verschoven: eerst van begin april naar begin oktober 2020, nu naar begin mei 2021. Dat laat de organisatie weten.

Ze wijst naar de overheid, die tot op de dag van vandaag “géén enkele zekerheid” biedt of een (vak)beurs in oktober 2020 zou mogen doorgaan en/of in welke omstandigheden. Gezien de grote onzekerheid over de risico’s en te nemen maatregels is het onverstandig om een evenement voor bijna 450 exposanten op te zetten, schrijft Klaus Van Cauwenberghe namens organiserend bureau I-One. Evenmin is zo’n drukke meerdaagse bijeenkomst ideaal voor de bezoekers.

Meerwaarde

Begin maart besloot de organisatie al om de beurs, toen nog gepland voor begin april, te verplaatsen naar het najaar. Maar ook deze extra zes maanden pauze bieden onvoldoende soelaas, blijkt nu. “De bestaansreden van AutoTechnica & Service Station & Car Wash is om voor deelnemers én bezoekers een informatieplatform te zijn mét een meerwaarde voor beide partijen.” Die ambitie kan in deze omstandigheden niet worden waargemaakt. Na ruim overleg met deelnemers én bezoekers is daarom beslist dat het voor de gehele sector verstandig is om de twintigste editie uit te stellen. De exposanten ontvangen in de loop van volgende week een informatiedocument met antwoorden op de meest gestelde vragen. Intussen zal met een overlegcomité van exposanten verder geanalyseerd worden over hoe en waar het beursconcept bij te sturen, conform wensen van deelnemers, bezoekers of nieuwe marktomstandigheden.

Gisteren werd bekend dat ook equipmentbeurs Autopromotec verschuift.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *