Bandenconcurrent: marktprijzen niet transparant

Het Financieel Dagblad schrijft vandaag over de Europese groei van bandenwebshop Bandenconcurrent.nl als prijsstunter. Volgens de 25-jarige ondernemers Bob Wesdorp en Neal Oddens worden consumenten massaal in de maling genomen, omdat de prijzen in de markt niet transparant zouden zijn.

De site vergelijkt per type band de prijzen tussen Bandeconcurrent en aanbieders als Kwik-Fit en Euromaster. Het prijsverschil loopt soms wel op tot 53 procent.
Oddens en Wesdorp zijn druk bezig om Bandenconcurrent over heel Europa uit te waaieren. Uiteindelijk moet eind dit jaar webshop twintig actief zijn, nu zijn dat er nog zes. Eind deze maand wordt er gestart met bandenwebshops in Ierland, Zwitserland, Polen, Hongarije, Spanje en Oostenrijk.

Consumenten die banden bestellen bij Bandenconcurrent kunnen volgens eigen zeggen bij meer dan vijfhonderd montagepunten terecht, die drie miljoen banden op voorraad hebben. De bezoeker kan via de website zelf een garage of bandenspecialist bij hem in de buurt uitzoeken. Bandenconcurrent biedt de banden op haar site dertig procent goedkoper aan dan anderen. De levering van de verkochte banden gaat via vaste distributiecentra. Welke dat zijn is niet bekend. Bandenconcurrent houdt zelf geen voorraad.

Ingewikkeld product

Marktpartijen als Inter Spint en Vredestein zeggen in de krant weinig te zien in de internethandel. Zij maken zich zorgen over de veiligheid, omdat een band een ingewikkeld product is. Ook zijn juist de montagepunten hun belangrijkste klanten, waarvan de marge benadeeld wordt als zij internethandel bedrijven.

Het team van de prijsstunter bestaat uit enkel flexibele krachten, dat zijn er op dit moment zo’n vijftien. Oddens zegt in het gesprek met het FD voor 2012 op een omzet van ongeveer één miljoen euro te rekenen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *