Bandenverkoop voortvarend van start

Januari 2017 is een prima bandenmaand geweest, mede door een aantal vorstrijke dagen. Dat blijkt uit de cijfers van de Nationale Banden Monitor, die wordt gemaakt in samenwerking met Werkplaats Serviceprovider (425 bedrijven, voornamelijk universele).

De WESP-deelnemers monteerden afgelopen maand 29.737 banden, 11,9% meer dan de 26.562 in dezelfde maand vorig jaar. Per deelnemend bedrijf betekent dit gemiddeld zeventig verkochte en gemonteerde banden.

Daarmee wordt de bandenvervangingsmarkt steeds meer het terrein van het universele autobedrijf. Dat komt enerzijds door het steeds complexere aanbod en anderzijds door de voorraadposities die automaterialengrossiers tegenwoordig aanhouden. Het lijkt erop dat banden in het magazijn de plek hebben ingenomen van uitlaten.

Doorvertaling van de 11,9% stijging naar heel 2017 zou neerkomen op wellicht meer dan duizend via de retail verkochte banden – zeker als februari en maart wat winterse omstandigheden betreft nog een beetje meewerken. Een minpuntje is overigens dat in januari de gemiddelde verkoopprijs van de banden afnam, met drie euro. Die ontwikkeling hangt, zo leert de Nationale Bandenmonitor, meer samen met de gestegen vraag naar budgetbanden dan met een prijsdaling.

Meer hierover in de vandaag verschenen nieuwe editie van Aftersales Magazine.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *