Bosch verkoopt verpakkingsdivisie

Bosch is in een vergevorderd stadium van de verkoop van zijn divisie verpakkingsmachines. Als de laatste hordes zijn genomen, dan zal investeerder CVC Capital voor ongeveer 850 miljoen euro de nieuwe eigenaar van deze divisie worden.

Dat Bosch zijn divisie verpakkingsmachines verkoopt, betekent dat Bosch qua omzet nog meer een automotive concern zal worden. Ook al omdat daarnaast de vorig jaar opgezette nieuwe divisie Connected Mobility aan de omzet zal gaan bijdragen. Van de wereldwijde omzet van ruim 78 miljard euro is een groot deel afkomstig van auto-gerelateerde producten, systemen en services.

OE en aftermarket

Bosch is zowel als OE-producent en -ontwikkelaar  als in de aftermarket actief. Zo ondersteunen met name de garageconcepten Bosch Car Service en Autocrew de afzet van onderdelen aan de aftermarket. Het geld dat vrijkomt door de verkoop van de verpakkingsmachines zal grotendeels nodig zijn om Bosch ook een sterke positie te kunnen geven als OE-leverancier voor de elektrificatie van auto’s. Daarin is Bosch nog geen koploper. Het concern nam vorig jaar al wel een kleinere producent van elektromotoren over, maar zal nog flink moeten investeren in EV-technologie.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1703 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen