Boskalis heeft beste autoregeling

De Vereniging Auto Van De Zaak (VAvdZ) heeft het afgelopen jaar meer dan honderd verschillende autoregelingen beoordeeld. Boskalis heeft volgens VAvdZ met een 8,5 de beste regeling. De autoregelingen zijn beoordeeld op 26 verschillende punten, met een cijfer als eindresultaat.

“Sommige autoregelingen zijn net wurgcontracten”, aldus Martin Huisman, voorzitter van de vereniging. “We zien in toenemende mate dat men denkt kosten te besparen door deze af te wentelen op de werknemer. Eigen bijdrages, eigen risico’s en afkoopregelingen bij uitdiensttreding komen steeds vaker voor. Sommige autoregelingen voldoen zelfs niet aan de wettelijke normen.

In het onderzoek is niet specifiek onderhoud aan de auto’s meegenomen, wel het vervangend vervoer wat bij een onderhoudsbeurt van de leaseauto volgt. Huisman: “Daarbij zien wij dat sommige leaserijders goed geregeld vervangend vervoer krijgen, wanneer een reparatie langer dan zo’n 1,5 uur duurt. Maar het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat men pas een vervangende auto krijgt als het onderhoud meer dan één dag, of soms zelfs twee dagen, in beslag neemt.” In sommige regelingen is nu ook geen gelijkwaardige vervangend vervoer opgenomen, maar een vervangbedrag wat het maximaal mag kosten.

VAvdZ stimuleert ondernemingsraden om de autoregeling op de agenda te plaatsen bij het overleg met de werkgever. Berijders kunnen zich ook individueel melden bij de vereniging voor een toetsing van hun autoregeling. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Winnaar Boskalis scoorde zelfs een tien in het onderzoek bij de afkoopregeling, wanneer er sprake is van uitdiensttreding. Datzelfde hoge cijfer behaalde het bedrijf op het gebied van eigen risico. Daarnaast zijn de regelingen beoordeeld op de condities van het leasecontract, de keuzevrijheid, de eigen bijdrage, vervangend vervoer en overige bepalingen als winterbanden en kilometergebruik.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.