Brandstichting bij autobedrijf Deijne

Brand heeft donderdagnacht een deel van demontagebedrijf Van Deijne in Uden vernield. Volgens de politie is sprake van brandstichting.

Het vuur in de vestiging (archieffoto) brak rond 4.30 uur uit en verwoestte een aanzienlijk deel van de verkoopruimte. Dankzij optreden van de brandweer en alertheid van de buren bleef het aangrenzende magazijn gespaard. De getroffen locatie levert gebruikte onderdelen voor lichte bedrijfswagens en Volvo-modellen.

Vluchtauto

De eigenaar heeft geen idee wie er achter het incident zit. De brandstichting was duidelijk gepland, gezien de gereedstaande vluchtauto die de overburen, wakker geschrokken na een luide knal, zagen wegrijden. Van Deijne zegt geen geschil met klanten of anderszins vijanden te hebben.

Om de onderdelenlevering op peil te houden, zijn inmiddels kantoorunits geplaatst waarin het verkooppersoneel de komende tijd verder kan. Voor klanten was het bedrijf vandaag alweer ‘gewoon’ bereikbaar. Over eventueel herstel van de ontzette glazen pui bij de entree bestaat nog geen duidelijk scenario. Technisch onderzoek moet uitwijzen in hoeverre de bouwkundige staat toereikend is.

45 medewerkers

Van Deijne heeft ook een (niet getroffen) vestiging in het nabijgelegen Volkel,  waar de oprichter in 1986 begon met ‘Van Deijne Japanse Auto-onderdelen BV’. Bij de onderneming als geheel werken 45 mensen: 15 in Uden en 30 in Volkel.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *