Buitink maakt opblaasbare spatschermen

Meerdere individuen en bedrijven hebben zich al gestort op de markt voor spatschermen. Buitink Technology voegt zich in die rij met een, naar eigen zeggen, ‘complete lijn voertuigenschermen’ ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus.

Buitink Technology uit Duiven ontwikkelt lichtgewicht kunststofconstructies en is dus bij uitstek geëquipeerd om zich in deze markt te begeven. Onder de naam Buitink Inflatable Car Screens brengt het bedrijf opblaasbare hygi?neschermen voor voertuigen op de markt. De transparante schermen zijn op maat ontwikkeld voor verschillende typen en modellen voertuigen. Ze hebben een opblaasbare rand en een set bevestigingsmaterialen waarmee het scherm in het voertuig vastgezet wordt, zonder dat er iets in het voertuig vastgeschroefd moet worden.

Toepassingen

“We hebben deze schermen speciaal ontwikkeld voor de toepassing in voertuigen”, licht Jan van de Weerd van Buitink Technology toe, “omdat daar nu een enorme behoefte aan bestaat. Denk bijvoorbeeld aan taxi’s, personenvervoer in bussen, aan autobedrijven, die proefritten met passagiers willen maken of aan bergingsbedrijven, die auto’s en hun passagiers bij pech ophalen. En zo kun je nog veel meer toepassingen voor de professionele markt bedenken. Ook voor particulieren, die regelmatig passagiers in hun auto vervoeren, biedt het scherm extra bescherming.” Buitink levert schermen voor de afscheiding tussen de chauffeur en het passagiersgedeelte, maar ook voor de afscheiding tussen de chauffeur en de bijrijder.

“Het autoscherm sluit de ruimte niet 100 procent af, maar biedt effectief bescherming in een omgeving waar een afstand van 1,5 meter niet altijd haalbaar is. Dankzij de schermen kunnen bedrijven die personen vervoeren, hun werkzaamheden sneller hervatten. Passagiers voelen zich veiliger, omdat direct onderling contact in het voertuig voorkomen wordt. De schermen laten zien, dat je de klant serieus neemt.”

Patent

De Buitink Inflatable Car Screens zijn gemaakt van een flexible kunststof die geluiddoorlatend is. De code voor een pintransactie kan door de folie heen ingetypt worden, zonder het folie te beschadigen. De schermen worden bij Buitink Technology in Duiven ontworpen en geproduceerd. Op het ontwerp van de autoschermen is inmiddels wereldwijd patent aangevraagd.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.