Clarios: ‘200 miljoen extra accu’s in 2035’

Door de groei van de wereldbevolking en de mondiale middenklasse zal in 2035 de vraag naar loodbatterijen zo’n tweehonderd miljoen stuks groter zijn dan nu. Dat verwacht Mark Wallace, ceo van batterijproducent Clarios.

Wallace is komende week (22, 23, 24 september) een van de ruim dertig sprekers op de European Lead Battery Conference. De meerdaagse bijeenkomst in Londen staat in het teken van innovatie en technologische updates. Clarios is de merknaam die moederbedrijf Brookfield Business Partners voert, sinds de overname (à dertien miljard dollar) per 1 mei jl. van Johnson Controls/Varta.

In zijn komende toespraak, waarvan een deel is vrijgegeven, wijst de ceo van Clarios (foto) erop dat de aarde in 2050 twee miljard mensen meer zal huisvesten dan nu. Het aandeel daarvan met (gestegen) koopkracht zal over tien jaar schommelen rond de 5,3 miljard – twee miljard meer dan nu.

Het zijn gunstige randvoorwaarden voor de batterijindustrie, betoogt Wallace. Want terwijl vele industrietakken momenteel de economische gevolgen ondervinden van de coronapandemie, koestert de loodbatterij-industrie een sterke marktpositie – zowel op het gebied van kosten als veiligheid, herbruikbaarheid en betrouwbaarheid.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *