De winnaars: Ford Transit Custom en BMW 3-serie

De Ford Transit Custom is verkozen tot Bestelauto van het Jaar, een prijs die voor de 25ste keer is uitgereikt. Op het Driving Business Event van vakblad Automobiel Management pakte de BMW 3-serie de titel Zakenauto van het Jaar 2014.

De Transit Custom valt in de categorie medium voor bestelauto’s met een laadvermogen van 1.001 tot 1.600 kilo en kreeg cumulatief de meeste punten van alle beoordeelde bestelauto’s.

Ford liet lange tijd weinig van zich horen als het om geheel nieuwe bestelautomodellen gaat, maar er werd dus in stilte gewerkt aan een compleet nieuwe generatie bestelauto’s. De winnaar is daarvan nu het eerste resultaat.

De nummer één in de Zakenauto van het Jaar-verkiezing werd dit keer de BMW 3-serie. “BMW geeft al jaren de richting aan met standaard gemonteerde innovatieve milieusnufjes. Wat ons ook is opgevallen, is de slimme aanpak van introductieacties waarbij men meerwaarde levert zonder te stunten. Bijvoorbeeld door een automaat standaard te leveren”, schrijft de vakjury in het rapport.

Overigens won de 3-serie al eerder, namelijk in 2000 en 2010. Sinds 1987 won het premiummerk uit Beieren maar liefst zes keer, afwisselend met de 3-serie en de 5-serie. Geen enkel ander automerk won zo vaak. Nummer twee werd dit jaar de Volvo V40 en de Renault Mégane behaalde de derde plaats.

Aangemoedigd

De Mercedes A-Klasse kreeg van de vakjury de Ambitie-prijs, als aanmoediging voor de toekomst. “De A-Klasse is een prettige verrassing want het is een auto met een hoge fun-factor. Hij breekt rigoureus met het concept en het design van zijn voorganger, ziet er sportief uit en rijdt ook bijpassend dynamisch”, aldus juryvoorzitter Peter Brouwer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.