Duizend euro ‘coronapremie’ bij Liqui Moly

Liqui Moly geeft iedere medewerker duizend euro bonus. Deze ‘pleister op de corona-wonde’ is een financiële blijk van dank die de Duitse olie- en additievenspecialist wil tonen voor de inzet van het personeel.

“Het is ons in alle delen van de onderneming grotendeels gelukt om de spagaat tussen voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid en de continuïteit van het bedrijf beheersbaar te maken”, schrijft ceo Ernst Prost aan de medewerkers. “Ik kan me echter voorstellen dat de huidige omstandigheden niet alleen meer tijd, maar ook meer geld gaan kosten. Ik wil u daarom bij uw volgende salaris duizend euro bruto extra betalen, als financiële pleister op de wonde.” Van arbeidstijdverkorting of snoeien in het personeelsbestand is wat Prost betreft al helemaal geen sprake.

Arbeidsplaatsen

Wereldwijd ontvangen alle medewerkers hetzelfde premiebedrag, variërend van de afdelingschef in Duitsland tot en met de magazijnbeheerder in Zuid-Afrika. “In veel delen van de wereld zijn de economische gevolgen heviger, omdat het sociale vangnet daar minder bescherming biedt of zelfs helemaal ontbreekt”, schrijft Liqui Moly’s-topman. “ En verder is geld blijven uitgeven juist op dit moment heel belangrijk voor de economie om ervoor te zorgen dat arbeidsplaatsen behouden blijven.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.