Engie neemt EVBox over

Energieleverancier Engie heeft EVBox, het bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, overgenomen. Dat maakten beide partijen gisteren bekend tijdens het Revolution 2017 evenement in Amsterdam.

EVBox heeft al meer dan 40.000 laadstations geïnstalleerd, verspreid over twintig landen. Met de overname wil Engie wereldwijd de grootste speler zijn op het gebied van groene mobiliteit.

Globale speler

“Engie ziet de overname van EVBox als een strategische stap naar een volledig nieuw energieparadigma waar de wereld naar verschuift”, aldus Thierry Lepercq, vicepresident bij Engie. “Het is ook de eerste grote investering van Engie in één van haar meest snelgroeiende strategische prioriteiten. Engie en EVBox delen een gemeenschappelijke visie in elektrische mobiliteit en hebben de overtuiging dat wanneer ze hun capaciteiten combineren, dit een unieke opportuniteit met zich meebrengt om een globale, toonaangevende speler te creëren inzake laadoplossingen voor elektrische voertuigen dat enkel gepositioneerd is om klanten heel aantrekkelijke laad- en energieoplossingen aan te bieden.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3830 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters