Europese Commissie komt met actieplan Cars 2020

De Europese Commissie heeft vorige week het actieplan Cars 2020 voorgesteld. Het doel ervan is het concurrentievermogen en de duurzaamheid van de auto-industrie tegen 2020 te versterken. De laatste tijd verdwijnen er namelijk steeds meer banen bij autofabrikanten, worden fabrieken gesloten en producties teruggeschroefd.

“De auto-industrie is in heel Europa belangrijk en een Europese reactie is nodig. Deze reactie moet vooral gericht zijn op de aanpak van overcapaciteit, sociale en technologische investering en staatssteun en maatregelen aan de vraagzijde, gevolgd door overleg op het politieke niveau”, aldus de commissie.

Innovatie in de auto-industrie zal ook worden gestimuleerd door middel van een breed pakket van maatregelen om de emissie van CO2, verontreinigende stoffen en geluid te verminderen, om verbeteringen van de verkeersveiligheid aan te moedigen en om technologisch geavanceerde intelligente vervoerssystemen (ITS) te ontwikkelen.

Antonio Tajani, vicevoorzitter van de Europese Commissie en commissaris voor Industrie en Ondernemerschap: “Europa produceert de beste auto’s ter wereld. Dit autoplan is het eerste resultaat van de strategie van de Commissie voor een nieuwe industriële revolutie, die op 10 oktober jongstleden is voorgesteld. De auto-industrie heeft alle kwaliteiten om de huidige problemen op te lossen, competitief te blijven, duurzamer te worden en haar productiesector in Europa te behouden.”

Concreet

Het actieplan bestaat uit concrete voorstellen voor beleidsinitiatieven om ondermeer investeringen aan te moedigen in geavanceerde technologieën en innovatie voor schone voertuigen, marktvoorwaarden te verbeteren, de industrie te steunen bij de toegang tot de wereldmarkt en om te investeren in vaardigheden en opleiding.

Hulpvraag

Cecra, de Europese belangenvereniging van autobedrijven, vroeg onlangs bij de Europese Commissie aandacht voor de nijpende situatie waarin veel dealer- en onafhankelijke autobedrijven zich bevinden. Ook Acea, de belangenvereniging voor autofabrikanten, heeft de Europese bestuurders hulp gevraagd om de tendens van massa-ontslagen in de autobranche tegen te gaan. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.