Europese primeur aircoservice Stokvis op Equipvak

Stokvis Equipment brengt de nieuwste apparatuur voor R-744 (CO2) aircosystemen op de markt. Deze Europese primeur zal komende week te zien zijn tijdens de Equipvak-beurs (31 mei t/m 2 juni,  Expo Haarlemmermeer).

AVL Oostenrijk, ’s werelds grootste onafhankelijke ontwikkelaar van aandrijflijnen, instrumentpanelen en test systemen, heeft Stokvis Equipment aangesteld als exclusieve verkoop- en servicepartner voor de R-744 unit op de Nederlandse markt.

Het apparaat, de ADS 310, is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Mercedes-Benz Duitsland en is wereldwijd door hen gehomologeerd. Een van de bijzondere aspecten van de AVL-machine is de intuïtieve MMI bedieningsknop, vergelijkbaar met de centrale bedieningsknop in moderne auto’s. Met verschillende kleuren verlichting rondom de knop wordt duidelijk aangegeven in welke fase de service unit zich bevindt en kan de gebruiker snel en eenvoudig door de menu’s scrollen.

Mercedes-Benz

Als eerste autofabrikant ter wereld brengt Mercedes vanaf het vierde kwartaal 2016 de nieuwe S-Klasse uit met een standaard CO2 aircosysteem aan boord. Vanaf volgend jaar zal ook de E-Klasse optioneel worden voorzien van R-744 als onderdeel van een ‘Klima’ optiepakket. De verwachting is dat andere autofabrikanten het Mercedes voorbeeld zullen volgen.

Zo kondigde Volkswagen onlangs in Genève al aan behalve met R-1234yf ook met R-744 te gaan werken, gezien de ambitie om medio 2018 de meest duurzame autofabrikant ter wereld te zijn. Voor het servicen van CO2-systemen is andere apparatuur nodig dan de bestaande R-134a en nieuwe R-1234yf apparatuur, omdat CO2 onder aanzienlijk hogere druk werkt.

 

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.