Fastned plant beursgang op 14 juni

Fastned, exploitant van een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische voertuigen, publiceert het prospectus voor een notering aan de Amsterdamse beurs. De beursgang staat gepland voor 14 juni.

Voor de realisatie van het netwerk snellaadstations is veel geld nodig. Nadat diverse malen nieuwe obligaties werden uitgegeven, waarmee geld uit de markt werd gehaald, is een beursgang de aangewezen methode om in één keer veel kapitaal te verwerven. Of de beursgang daadwerkelijk op 14 juni plaatsvindt, hangt nog af van economische en marktomstandigheden, de snelheid van de uitrol van de groeistrategie van Fastned en de marktvraag. Het prospectus maakt melding van een uitgifte van ruim veertien miljoen aandelen. Deze hebben een nominale waarde van 0,01 euro. De uitgiftekoers zal pas vlak voor de beursgang worden vastgesteld en daarmee het bedrag dat de beursgang het bedrijf zal opleveren.

Q1

Tegelijk met de aankondiging van de beursgang maakte Fastned de resultaten van het eerste kwartaal van 2019 bekend. Daarin boekte Fastned een omzetstijging van 236 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2018. Het zou daarmee operationeel break even gedraaid hebben. De operationele kosten werden daarmee gedekt door de inkomsten. Uiteindelijk moest er ook in Q1 nog geld bij, met name vanwege investeringen in de uitbreiding van het netwerk.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters