Focwa wil geledingen sluiten met brief

Focwa heeft met een brief aan alle leden gereageerd op uitlatingen van Jeroen Eekhout en Johan van de Waerdt in de pers. Op 23 februari organiseert de branchevereniging een speciale informatieavond waar de huidige stand van zaken wordt toegelicht.

In de brief laat het algemeen bestuur van Focwa weten dat de opdracht van ad-interim voorzitter Denis Maessen met zes maanden is verlengd tot het einde van dit jaar. Die verlenging zou nodig zijn vanwege de complexiteit van de zaak en om te continuïteit te kunnen garanderen van de herpositionering. Eind dit jaar zou dat op hoofdlijnen moeten zijn afgerond en zou een nieuwe voorzitter kunnen worden ingewerkt, is de verwachting.

Met de brief wil Focwa haar leden ook duidelijkheid geven over de stand van zaken rondom Eekhout en Van de Waerdt, die hun bestuursfunctie in het algemeen bestuur hebben neergelegd, terwijl beide toen al op non-actief waren gesteld als bestuurslid. De eerdere aantijgingen van Eekhout rondom het declaratiegedrag van Maessen worden in de brief weerlegd. “De heer Eekhout heeft zelf mede de afspraken over hoogte van uurtarief en het budget aan uren gemaakt en onderschreven”, zo wordt gemeld.

Onderzoek loopt nog

Ook wordt gereageerd op de aangekondigde ontslagprocedure van secretaris Karel Bukholczer. “De secretaris gaf op onderdelen blijk niet de medewerking te willen of kunnen leveren die van hem verwacht mocht worden. Tijdens onderzoek eind december werd ook duidelijk dat nadere verdieping in de financiële huishouding aan de orde diende te zijn. Het algemeen bestuur besloot in te grijpen en heeft in januari twee aanvullende onderzoeken door externe specialisten laten uitvoeren. Beide onderzoeken lopen nog.”

Volgens de brief is de afgelopen periode hard gewerkt aan het neerzetten van een aanpak naar herstel van de branchevereniging. “Dat was nodig. De situatie van onze organisatie was medio 2014 immers zeer zorgelijk te noemen.”

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.