Gogo Car nieuw Beelen-concept

Frank Beelen, directeur-eigenaar van de gelijknamige Beelen groep, introduceert een nieuw huurautoconcept genaamd Gogo Car. De auto’s rijden op groengas en op de huurlocatie is een eigen groengasvulstation waar kan worden getankt.

Voor de realisatie van het initiatief werkt Beelen samen met diverse partners, zoals gemeenten en afvalverwerkingsdienst Meerlanden. Waarschijnlijk zal de eerste Gogo Car nog dit jaar worden geopend in de gemeente Haarlemmermeer. Het streven is het verhuurbedrijf landelijk uit te bouwen. Hiervoor is Beelen nog op zoek naar partners.

De veranderende mobiliteitsbehoefte (één auto voor meerdere gebruikers) en duurzaamheid, zijn de belangrijkste aanleidingen voor dit concept. “Autogebruik wordt belangrijker dan autobezit”, zegt Beelen. Om de duurzaamheid en milieuvriendelijke aanpak te benadrukken, is hij bijvoorbeeld van plan om oudere auto’s met veel CO2-uitstoot van particulieren op te kopen en autoverhuur te stimuleren. “Dan zijn minder parkeerplekken nodig en ontstaat meer ruimte voor groen.”

55-plus

De Gogo Car-locatie heeft een eigen groengasvulstation, dat zo milieuvriendelijk mogelijk functioneert en mede wordt gesubsidieerd door de gemeente. Beelen: “In samenwerking met scholen willen we GFT-inzamelprojecten en lesmateriaal organiseren over dit onderwerp. Verder zal het terrein van Gogo Cars worden beheerd door 55-plussers, waarmee we willen bijdragen aan het welzijn in de gemeente.”

Bij de Beelen groep horen vijf autobedrijven (onder andere in Lisserbroek) en drie Athlon Car Lease Service Centers. Op dit moment is Beelen nog druk met de bouw van een nieuwe Athlon-vestiging in Rotterdam, die volgend jaar zal opengaan. Nu wordt daar nog gewerkt vanuit een tijdelijke vestiging.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *