Het branchejaar 2019 in 10 berichten

Het nieuwsjaar is bijna ten einde. Op de drempel van 2020 blikken we nog even terug op de items die het meest gelezen werden bij Aftersales Magazine. Wat 2020 ook aan nieuws in petto mag hebben, wij wensen u zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak een goed jaar toe.

De hoogste plek op het erepodium is weggelegd voor de combi RDW-Opel. Op maandagmiddag 21 augustus startte RDW de uitgifte van de nieuwe, tiende kentekenreeks. Opvallend: liefst 422 van de 999 eerste combinaties waren voor Opels. Daarmee was de importeur met afstand koploper. Kwestie van alert reageren of speelde er wat anders?

Ons op een na best gelezen bericht: Canadese onderzoekers hebben een brandstofcel ontwikkeld die een economisch rendabele oplossing zou zijn om elektrische voertuigen van stroom te voorzien.

1300 kilometer rijden met een auto van een klant, een distributieriem verkeerd monteren en de klant daarvoor laten opdraaien. Garage Stam uit Nieuwegein stond er medio maart gekleurd op, na onderzoek door tv-programma Radar naar een klacht. Goed voor een derde plek.

Onze nieuws top tien bestaat verder uit de volgende berichten.

Tesla stoot meer CO2 uit dan diesel

Ook Partspoint Group in Amerikaanse handen

Apk voor een tientje

Leaselabel voor de universeel

Gaat Duitse auto-industrie ten onder?

Michelin-dochter schudt bandenmarkt op

Jari Techniek opent tweede vestiging

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *