Leaseplan-partners sturen zelf op onderhoud

Nederlands grootste leasemaatschappij, Leaseplan uit Almere, is een op het MKB-gericht resellersconcept gestart. Dat deed men in april een beetje onder de radar, maar nu Leaseplan Direct Partner aanslaat en de aanpak succesvol blijkt, treedt marketingdirecteur Erik Staat ermee naar buiten.

Leaseplan laat volgens Staat in principe de keuze ten aanzien van reparaties, bandenvervanging en schade over aan de tussenpersonen. “Uiteraard laten we zien wat het voordeel is om de efficiënte bedrijfsprocessen en contractuele afspraken te gebruiken die Leaseplan heeft. Een auto- of garagebedrijf dat optreedt als Leaseplan Direct-partner wil natuurlijk de werkplaatsstroom in eigen beheer houden. Dat is onderdeel van de afspraak.”
Staat schat, mede gebaseerd op marktonderzoek, dat er een potentie van zeker 260.000 personen en bestelauto’s in het MKB- en ZZP-segment aanwezig is.

De leasemaatschappij is tevens al enigszins bezig met alternatieven voor automobiliteit. “Wij merken dat als we het over mobiliteit hebben, bestaande en potentiële klanten de auto op eenzame hoogte hebben staan en dat zelfs de merkemotie nog groot is. Maar hier en daar begint de vraag naar een alternatieve invulling van mobiliteitsbudgetten en -wensen toch een rol te spelen. Daar houden we voortdurend de vinger aan de pols en spelen desgewenst in op de vraag.”

In Aftersales Magazine nummer 12 (p.11), die op 20 december verschijnt, lees je het complete verhaal.

Leaseplan biedt ook sinds kort haar klanten via Mijn Leaseauto de mogelijkheid om 24 uur per dag de administratie bij te houden.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.