Michael Manley wordt voorzitter Acea

Michael Manley, ceo van Fiat Chrysler Automobiles, volgt in januari 2020 Carlos Tavares op als voorzitter van de koepel van autofabrikanten Acea.

De benoeming is in eerste instantie voor een jaar en is eenmalig te verlengen. Carlos Tavares heeft twee achtereenvolgende termijnen volgemaakt en zat de koepelorganisatie voor in 2018 en 2019.

Prioriteiten

Acea ziet het als zijn prioriteit om het komende jaar te komen tot het uitstippelen van een weg die moet leiden tot CO2-neutraal transport. Tegelijkertijd wil Acea zorgen voor een economisch houdbare Europese automobielsector.

“Als auto-industrie willen we de leiding nemen in het transformeren van mobiliteit op een manier die de consument vooropstelt, maar die ons tevens in staat stelt om wereldwijd competititef en flexibel te blijven”, aldus Michael Manley.

De voorzitter van Acea wordt jaarlijks gekozen uit de ceo’s van de autofabrikanten die lid zijn van de koepel, waar in ieder geval de vijftien grootste Europese auto-, truck- en busfabrikanten lid van zijn.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.